Ovim putem željeli bi zahvaliti svim natjecateljima što su unatoč groznoj vremenskoj prognozi i zaista teškoj stazi odlučili nastupiti na ovoj humanitarki, ali ne samo njima nego i građanima koji su dobrovoljnim prilozima podržali akciju. Organizaciju priredbe potpomogao je gradski Savez sportova i Pizzeria Napoli i njima veliko hvala!

Osim toga, ova je utrka bila svojevrsna prekretnica u organizaciji utrka. Naime, na Labin Rabac Vertical po prvi puta smo koristili aplikaciju Racebase zahvaljujući kojoj su ukupni rezultati obrađeni i objavljeni na internetu u rekorodnom roku, odmah po ulasku posljednjeg natjecatelja u cilj. Nadamo se da ćemo ovakvim pristupom obrade i objave podignuti medijsko zanimanje za projekte ovakvog tipa ali i za naše trekinge i pustolovne utrke koje je uživo vrlo teško pratiti. Istu ćemo aplikaciju vrlo brzo koristiti na na našem kapitalnom projektu „100 milja Istre” na način da će se uživo na internetu moći pratiti prolazna vremena natjecatelja čime ćemo se svrstati uz bok najvećih utrka.

Dejan Ljubas iz Grobnika pobjednik je humanitarne trail utrke “Labin – Rabac Vertical” koja je, usprkos kiši i magli, okupila 34 sudionika iz Istre i Rijeke. Ljubas je stazu dugu 5,9 kilometara (s 290 metara uspona), sa startom i ciljem u starom Labinu, istrčao za 32.17 minuta. Drugo mjesto osvojio je Goran Modrušan iz Pule, a treće njegov sugrađanin Dejvid Kolić, u “foto-finišu” brži od Tihomira Bobolanovića.

U konkurenciji pet žena najbrža je bila Ivana Milošević iz Pule (49.59 minuta), 18. u ukupnom poretku, ispred Rovinjke Daliborke Dokić, te Deane Škorić.
Od startnina i dobrovoljnih priloga publike prikupljeno je 1.615 kuna, namijenjenih Remzi Zalihiću, labinskom sportskom novinaru i nekadašnjem članu uprave Muškog rukometnog kluba Rudar, za kupnju električnih invalidskih kolica.

Zanimljiv je raspon godina najmlađeg i najstarijeg natjecatelja, između najmlađeg Karla Zlatića iz Buzeta i Lučana Sošića iz Labina točno je 47 godina! Rezultate možete pronaći ovdje, a već sad počnite trenirati za sljedeću godinu, Labin Rabac Vertical održati će se 19. siječnja 2014.