Humanitarka u nehumanim uvjetima

Po drugi je puta SRK Alba u suradnji sa Savezom sportova Grada Labina organizirala humanitarnu utrku Labin Rabac Vertical. Utrka je organizirana u cilju prikupljanja sredstvava za potrebe Udruge osoba s invaliditetom iz Labina, a zajedničkoj akciji kluba i saveza pridružili su se NK Rudar, koji je za sve natjecatelje osigurao polugodišnji komplet ulaznica za njihove utakmice, pizzeria Napoli koja je svima osigurala topli čaj te grad Labin koji je natjecateljima osigurao okrjepu. Na utrci je nastupilo 36 natjecatelja, a ukupno se od njihovih startnina i priloga ostalih građana prikupilo 3000 kn koje će se uplatiti Udruzi osoba s invaliditetom.

U zaista nehumanim uvjetima, na vrlo skliskoj stazi prepunoj vode i blata pobijedio je Tihomir Bobolanović iz Pule u vremenu 32:43, drugo je mjesto osvojio Dean Sošić sa 34:47, a treće Igor Kiršić u vremenu 35:39. Kod žena, prvo je mjesto osvojila ultramaratonka Daliborka Dokić u vremenu 48:24 ispred rovinjke Dubravke Kukulj Papucci te Elene Gržinić iz Buzeta. 

Ukupni rezultati su dostupni na: http://racebase.hr/hrv/utrka/91/ukupni_poredak . Tablicu svih rezultata na stazi Labin-Rabac-Labin možete pronaći na http://www.srk-alba.hr/nase-utrke/trail-utrke/labin-rabac-vertical.html.

 

U dogovoru sa Savezom sportova Grada Labina, humanitarna utrka Labin Rabac Vertical će se ubuduće održavati u rujnu u sklopu European Mobility Weeka.

Leave a Reply