Labin Rabac Vertical 2014

I ove godine nastavljamo sa humanitarnom zakladom Alba+ u koju će klub tijekom godine akumulirati sredstva prikupljena od klupskih humanitarnih projekata.

Utrku Labin Rabac Vertical, koja će se održati u nedjelju, 19. siječnja u Labinu, ćemo iskoristiti za prikupljanje sredstava našim potrebitim sugrađanima. Ove godine smo izabrali Udrugu osoba s invaliditetom iz Labina koji kroz svoje djelovanje značajno dižu kvalitetu života osoba s invaliditetom. Jedna on najnovijih aktivnosti udruge je i opremanje „Posudionice invalidskih pomagala“ kroz koju članovi mogu na korištenje dobiti razna pomagala koja im uvelike olakšavaju život. Trenutno rade na donaciji za maloljetnog Luku Lučića – nabavi stubišne stolice, te nabavi još dva gusjeničara za potrebe ne samo njihovih članova nego i šire zajednice. Gusjeničari koštaju oko 28.000,00 kn, a svaka pomoć u tom smjeru je više nego dobrodošla.

Utrku organizira SRK Alba u suradnji sa Savezom sportova Grada Labina, a radi se o trail utrci koja start i cilj ima u starom gradu Labinu, spušta se do Rapca te se pješačkom stazom vraća natrag u stari grad preko pećine. Dužina je 5880 m sa 290 metara uspona. Kotizacija za utrku je 25 kn, a ukupan prihod donirat će se Udruzi osoba s invaliditetom. Utrka je pogodna kako za trčanje, tako i za hodanje, za odrasle i djecu, stoga pozivamo širu zajednicu da svojim skromnim prilogom pomogne u nabavi pomagala. Na cilju će sve natjecatelje čekati čaj i kolači.

Kako bi događaj približili svim zainteresiranim građanima, na njemu se može nastupiti u bilo koje vrijeme između 11 i 15 sati, svakom će se natjecatelju posebno mjeriti vrijeme. Tko je na utrci bio najbrži, saznati ćemo tek na kraju utrke, kad posljednji natjecatelj uđe u cilj.

Planirani početak utrke je u 11:00, a prijave se zaprimaju on-line putem prijavnice na http://racebase.hr/hrv/utrka/91/prijava_na_utrku ili na dan utrke od 10:00 – 15:00 sati.

Dobrodošli!

Kako izgleda staza utrke? Od trga u starom gradu Labinu, spustiti ćete se cestom prema Rapcu, nastaviti na pješačku stazu pa nizbrdo prema Rapcu skroz do recepcije autokampa Maslinica gdje vas čeka naš volonter. Zatim ćete se do Labina vratiti putem oko igrališta do raskršća ispod mjesta Principi i skrenuti prema pećini Aldo Negri. Do Labina se vraćate po označenoj planinarskoj stazi.

Karta vam neće trebati jer će cijela staza biti označena trakicama.

Leave a Reply