U petak se u vijećnici Grada Labina održala peta redovna Sklupština SRK Alba. Skupštini je od 97 , nazočilo 53 članova čime se stekao kvorum za donošenja odluka.

Skupština je protekla u radnom i konstruktovnom tonu, a na dnevnom redu se našlo čak 20 točaka. Predsjednik kluba, Davor Roce, se u svom izvješću dotakao svih osam projekata i 15 utrka koje je klub organizirao u 2013. godini, a posebno je istaknuo IstraTrek u Barbanu, utrku 100 Milja Istre, projekt “Od Buzeta do Buzeta u EU” te osnivanje VerticAlbe, ljetne trail lige. Odlična je stvar da se broj natjecatelja koji su nastupili na utrkama u organizaciji SRK Alba povećala za 100% u odnosu na 2012. godinu, a ove je godine na našim utrkama nastupilo čak 1193 natjecatelja.

Pohvaljeni su svi članovi koji su volontirali na utrkama kroz godinu, Daliborka Dokić koja je ove godine nastupila u Chamonixu na The North Face Ultra Trail du Mont Blanc, neslužbenom svjetskom trail prvenstvu, zatim Ivana Milošević i Ivan Stanić koji su nastupili na Tokijskom maratonu, a posebno priznanje su dobili sudionici projekta “Od Buzeta do Buzeta u EU”, Aleš Hrvatin i Elvis Černeka.

Izabran je i novi član nadzornog odbora, Andrea Trifoni, zauzevši mjesto Morena Bartolića koji više nije aktivan u klubu. Predstavljen je i kalendar utrka u organizaciji kluba, a projekti koji će klub organizirati u 2014. godini su sljedeće:

19. siječanj 2014. Labin Rabac Vertical (Labin)
29. ožujka 2014. IstraTrek (Boljun)
06. travnja 2014. Rocky Trails (Premantura)
11.-13. travnja 2014. 100 Milja Istre (Labin – Umag)
kraj svibnja 2014. Valamar MTB maraton (Rabac)
lipanj – rujan 2014. VerticAlba (8 utrka diljem Istre)
16. kolovoza 2014. Terra triatlon (Rabac)
rujan 2014. Valamar Trail (Rabac)
studeni 2014. Lov na tartuf (Buzet)

Dogovorena je suradnja sa labinskom udrugom “Alfa Albona” s kojom će se pokušati realizirati projekti iz domene outdoora i mladih. Na kraju je dogovoreno skupno putovanje na trail utrku svjetskog kupa, Lavaredo Ultra Trail koji će se održati krajem lipnja u široj okolici Cortine d’Ampezzo.