Treking od fruti – zadnji info

KONAČNA LISTA PRIJAVLJENIH NATJECATELJA

Lista sa popisom svih natjecatelja nalazi se na web stranici http://racebase.hr/hrv/dogadjaj/22. Ako ste uredno ispunili i poslali on line prijavu te izvršili uplatu startnine za utrku, a na listi nije tako naznačeno, molimo Vas da nas čim prije kontaktirate.

KAKO DOĆI DO KALDIRA?

Kaldir je gradić u središnjoj Istri, do njega se može doći preko ceste Motovun – Karojba. Ako dolazite iz smjera Motovuna, onda na prvom većem skretanju skrećete lijevo. Ako dolazite iz smjera Karojbe, na prvom većem skretanju skrećete desno. Jednostavno, ne?

 

POTVRDE PRIJAVA

Potvrde prijava za utrku na dan utrke započinju u 07:30h na mjestu starta i traju do 20 minuta prije starta pojedine kategorije. Molimo Vas da dođete čim ranije obzirom da je prijavljen veliki broj natjecatelja, a mjesta za parking je malo pa bi bilo dobro da se grupirate po vozilima. Biti će manja gužva, a i vama će biti jeftinije.

START UTRKE

09:00 Ultra kategorija – na kronometar, svakih 60 sekundi prema startnim brojevima od 1 do n (na prijavi ćete izvući svoj startni broj)

10:00 Planinarska kategorija

10:15 Jogging kategorija

TEHNIČKI SASTANAK – PREDSTAVLJANJE TRASE

08:50 Ultra kategorija

09:50 Planinarska kategorija

10:05 Jogging kategorija

ZEMLJOVIDI ZA UTRKU

Svaki natjecatelj će na potvrdi prijava dobiti isprintani zemljovid sa ucrtanim kontrolnim točkama u mjerilu 1:25000. Tip: za planiranje utrke preporučamo vam Arkod preglednik na adresi www.arkod.hr gdje ćete pronaći ortofoto i topografsku kartu. Karta područja je objavljena na našoj web stranici www.srk-alba.hr. Na karti neće biti ucrtane kontrole, tu ćete informaciju saznati tek na potvrdi prijava kada ćete dobiti kartu sa ucrtanim kontrolama. Kartu možete preuzeti ovdje.

KATEGORIJE

Staza jogging kategorije će za lakše snalaženje biti označena trakicama. Nije obavezno slijediti trakice, moguće je i kraćenje, bitno je da se perforiraju natjecateljski kartoni!

Ultra i planinarska kategorija nemaju označenu stazu.

NATJECATELJSKI KARTONI

Natjecateljske kartone obavezni ste nositi tijekom cijele utrke. Gubitak kartona rezultirati će diskvalifikacijom. Na kartonima su označena mjesta za perforiranje. Na nekim kontrolnim točkama čekati će vas kontrolor kojem ste obavezni pokazati karton. Kontrolor će zabilježiti vaš broj i vrijeme prolaska. Po ulasku u cilj obavezni ste predati svoj karton na provjeru!

STAZA UTRKE

Ultra: 35 km 2000 m visinske

Planinarska: 25 km 1400 m visinske

Jogging: 11 km 500 m visinske

Utrka se boduje za Alpe Adria Trekking Cup.

KONTROLNE TOČKE

Kontrolne točke se OBAVEZNO prolaze zadanim redoslijedom. Na svakom natjecateljskom kartonu i zemljovidu je naznačen redoslijed obilaženja za svaku kategoriju. Svaka kategorija ima različit redoslijed obilaženja kontrola!

OBAVEZNA OPREMA

Obaveznu opremu treba nositi tijekom cijele utrke!

kompas
prva pomoć
astrofolija
čeona lampa
mobilni telefon
zviždaljka
zemljovid (osigurava organizator)
natjecateljski karton (osigurava organizator)

Po ulasku u cilj, kontrolor će izvršiti provjeru opreme za pet prvoplasiranih natjecatelja u planinarskoj i ultra kategoriji. Za svaki dio obvezne opreme koji nedostaje dodaje se kazneno vrijeme od 15 minuta!

Natjecatelji u jogging kategoriji nemaju propisanu obaveznu opremu ali im se preporuča da imaju kompas, par flastera, jedan zavoj i dovoljno tekućine.

VREMENSKI LIMIT, POREDAK

Za ultra kategoriju postoji vremenski limit na jednoj od kontrolnih točaka. Vremenski limit je na toj kontroli 5 sati od starta za ultra kategoriju i 4 sata od starta za planinarsku kategoriju.

Natjecatelji koji probiju vremenski limit biti će zadržani i prevezeni do cilja. Da bi natjecatelj ušao u konačan poredak, utrku mora završiti unutar vremenskog limita te proći sve kontrolne točke po zadanom redoslijedu. Za vrijeme utrke nije dozvoljen prelazak iz jedne kategorije u drugu!

DOLAZAK NA CILJ

Pri dolasku u cilj, natjecatelji su obavezni javiti se u ciljni prostor. Kako bi izbjegli dijeljenje mjesta u ukupnom poretku, na cilju će biti postavljen lijevak. Vrijeme ulaska u cilj će se zabilježiti tek kada natjecatelj dođe do kraja lijevka te se javi operateru sustava mjerenja vremena. U isto vrijeme se može upisati samo jedan natjecatelj.

OČUVANJE OKOLIŠA

Molimo sve natjecatelje da se pridržavaju osnovnih načela očuvanja prirode i okoliša. Ne ostavljajte za sobom omote čokoladica, gelova, napitaka i slično već iste spremite u svoj ruksak i donesite ih do cilja.

ODGOVORNOST

Sastavni dio ovog dokumenta je i izjava o oslobađanju od odgovornosti. Pomognite nam, isprintajte je kući, potpišite se na nju i donesite nam je na potvrdu prijava.

Ukoliko nemate mogućnosti ispisa, izjavu ćete potpisati na potvrdi prijava. Izjavu preuzmite ovdje.

PRAVILA

Pravil AATC-a možete pronaći na www.alpeadria-treking.eu .

PARKIRANJE

Molimo Vas da Vaša vozila parkirate na to predviđena mjesta. Na ista će vas uputiti osoblje organizatora.

OSTALE INFORMACIJE

Za sve ostale informacije, pratite www.srk-alba.hr ili naš facebook profil www.facebook.com/srk.alba


Leave a Reply