VerticAlba – finale

Utrkom u Gračišću na vrlo zahtjevnoj stazi, završila je prva sezona VerticAlbe. Pobjedu u posljednjem kolu na svom premijernom nastupu je odnio Goran Bratulić ispred Srđana Božića i Ivana Stanića. Kod žena je najbolja bila Senka Senković ispred Slađane Pavšić i Gracijele Hrastić.
Prvo mjesto u ukupnom poretku sa 456,54 bodova je osvojio Sošić Lučano, Ivan Stanić je za njim zaostao 6,17 bodova, a treći je Željko Iković sa 395,86 bodova. U ukupnom poretku žena, prvo je mjesto osvojila Slađana Pavšić sa 367,20 bodova ispred Daliborke Dokić (286,55) i Senke Senković (250,61). Podjela priznanja i nagrada sponzora će se izvršiti u nedjelju, 13. listopada u Kaldiru nakon treking utrke “Treking od fruti” koja se organizira u sklopu manifestacije Fešta od fruti. Treking od fruti je ujedno i finale međunarodnog Alpe Adria Trekking Cupa.
Liga je u svom premijernom izdanju uspjela privući 96 natjecatelja koji su u šest kola zajedno nastupili 189 puta. Za sljedeću sezonu se već pripremaju nove staze, a ono što već sad možemo najaviti su dvije cestovne i jedna noćna vertikala. Planirani start lige je u lipnju 2014. godine.

Ukupni rezultati: [klikni me]

Leave a Reply