VerticAlba 5.kolo – rezultati

Peto kolo VerticAlbe, koje se u subotu održalo u Trsteniku, okupilo je 28 natjecatelja koji su se sa štopericom borili na relaciji Trstenik – Žbevnica. Stazu dužine 5360 m sa 334 m uspona prvi je savladao Srđan Božić iz SD Trickeri ispred Albaša Nežića i Grakalića u vremenu 0:30:39. Kod žena prvo je mjesto osvojila Senka Senković iz Albe ispred Katarina Obrovac iz SD Trickera dok je treća mjesto osvojila Daliborka Dokić iz Albe.
U ukupnom poretku prvo je mjesto učvrstio sjajni Lučano Sošić iz TK Albona Extreme ispred Željka Ikovića iz DSR Maraton Uljanik, a na treće se mjesto probio Gianni Fućak s Grobnika. Konačan rasplet i pobjednike ćemo saznati već za sedam dana na finalu lige u Gračišću. Budući da se za konačni poredak boduje najboljih pet rezultata (od šest), još su moguće promjene na vrhu.
Staza posljednjeg kola će trkače voditi od Gračišća do sela Žlepčari i natrag u Gračišće, sve po poznatoj downhill stazi. Utrka će se održati u nedjelju, 01. rujna, a prijave su otvorene na servisu www.racebase.hr.  
Kuriozitet pretposljednjeg kola je da su na njemu nastupili Daliborka Dokić (SRK Alba) i Ivan Lončar (SD Trickeri) koji će sljedeći tjedan boje svojih klubova braniti na neslužbenom svjetskom trail prvenstvu – The North Face Ultra Trail du Mont Blanc, koji se trči oko Mont Blanca u dužini od 168 km sa oko 9000 m pozitivne visinske razlike. Dovoljan razlog da im poželimo sreću :).

 

Ukupni rezultati: [klikni me]

Fotogalerija: [klikni me]

Leave a Reply