RAR 2013 – neslužbeni rezultati

Ovogodišnji RAR je okupio 65 pustolovaca koji su kroz tri težinske kategorije pokušali osvojiti što više bodova za ukupni poredak Hrvatske pustolovne lige. Utrka je započela još u petak startom ultre. Ultraši su spektakularnim noćnim absailom sa tornja kaštela u Svetvinčentu započeli svoj preko 100 km dug povratak u Rabac. Na putu su morali savladati specijalnu orijentaciju u Biškupovoj boški, voziti brdski bicikl, ući u dvije špilje, još se dvaput spustiti užetom, coasteeringom doći do uvale Blaz pa kajacima do Tunarice, trekingom osvojiti Skitaču i vrh Oštri pa kroz podužu MTB dionicu doći do Presike te opet trekingom do cilja u Rapcu.

U vrlo napetoj utrci slavio je tim Trickeri Compressport u sastavu Maurcio Krizmanić i Aleksandar Grah ispred slovenskog tima Intersport Vaitapu (Klemen Udovič i Robert Pobežin), treće je mjesto osvojio tim Infinitrus Compressport (Goran Modrušan i Lino Legac). Najbolji mješoviti tim, Perpetuum Last Minute (Paula Vrdoljak i Vderan Berković) se plasirao tek na šesto mjesto.

Kategorije light i superlight su startale iz Rapca u subotu ujutro, a pobjeda se u lightu tražila kroz 58 km dugu utrku u kojoj su natjecatelji morali istrčati 27 km trekinga, voziti bicikl 23 km i kajakariti 8 km od Tunarice do Trgeta.

Najbolji u light kategoriji je tim Alba Labin (Dean Sošić i Igor Kiršić) ispred tima Corpo Morto (Alfred Širol i Martin Čotar) te Johny Mazzola Teama (Vedrana Maršić i Andraž Hribar) koji su ujedno bili i najbolji mješoviti tim.
U superlightu  je pobijedio Aleš Nežić ispred Borka Zugana i trojice trećeplasiranih (Andrea Trifoni, Roberto Zahtila i Toni Bronić), a najbolje u ženskoj kategoriji su Maja Gaćeša i Nika Keller.

Neslužbene rezultate možete preuzeti ovdje [klikni me], a rok za žalbe je utorak do 12 sati.
Fotogalerija je dostupna ovdje [klikni me].

Leave a Reply