Proteklog se vikenda na Pašmanu održao legendarni Pašman Škraping, uvjerljivo najmasovniji treking događaj godine. Prijavljenih je bilo 908, a škrapalo je njih 750 sudjelujući u utrci ultra, lightu ili u deset kilometarskom điru.

Ovogodišnji pašmanski Škraping oborio je sve dosadašnje rekorde. Prema procjenama na ovom događaju okupilo se više od 1.500 ljudi među kojima su bili i ministar zaštite okoliša Mihael Zmajlović, ministar pomorstva Siniša Hajdaš Dončić, direktorica Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Meri Matešić, Ingrid Antičević Marinović, savjetnica ministra prosvjete Sabina Glasovac, gradonačelnik Biograda na Moru Ivan Knez, direktor biogradske turističke zajednice Ivo Eškinja.

Na području Zadarske županije ima prostora za razvijanje različitih turističkih proizvoda. Trebamo se malo osvrnuti oko sebe, vidjeti što rade druge regije u Hrvatskoj komentirala je direktorica HTZ-a Meri Matešić.

Na utrci je nastupilo 5 članova kluba, a ističemo Andreu Draščić koja je u konkurenciji od 125 natjecateljica u planinarskoj kategoriji osvojila odlično treće mjesto. Ostali rezultati članova:

PLANINARSKA, žene, 125 natjecateljica

3. Andrea Draščić 4:25:33

31. Katarina Kukučka 5:59:30

 

PLANINARSKA, muškarci, 227 natjecatelja

40. Elvis Černeka 4:25:33

47. Saša Stefanović 4:32:10

149. Igor Drašković 5:59:30

Sljedeće kolo Hrvatske trail & treking lige će se održati 30.03.2013. u Barbanu u organizaciji našeg kluba. Očekujemo veliki broj natjecatelja, više o utrci možete saznati na www.istratrek.srk-alba.hr , a prijaviti se možete na www.racebase.hr .Brooks IstraTrek je ujedno i četvrto kolo međunarodnog Alpe Adria Trekking Cup-a.