Treking liga može se pohvaliti svime i svačime, da je ugostila neke od najrepektabilnijih sportaša današnjice i da je u zadnjih 10 godina i stotinjak projekata ljude odvela na neke lokacije koje inače nikad nebi vidjeli i koji ćem im ostati u neisbrisivim uspomenama za čitav život. Sav taj rad, trud i pozitivna energija koja kola ovom poluacijom, jučer, 09.02.2013., da Zagorje Treku dobilo je još jednu veću dimenziju. Trojica hrabrih trekera iz Ultra kategorije (40 km), Dražen Kordej, Branko Barlović i Tomislav Brcko, bili su samo poslanje “s neba” za jednu ženu koja danas, bez njihove pomoći danas nebi bila među nama.

Zbog vrlo klizavih zimskih vremenskih uvjeta sa konstantnim snijegom, koje smo osjetili i mi, organizatori i GSS, prilikom jedne inrtervencije, gdje smo i sami zamalo završili sa džipom u provaliji (očevici neka pričaju), jedna žena-vozačica izgubila je nadzor za volanom na lokalnoj cesti i prevrnuvši se na krov, završila u potoku pokraj ceste. Da stvar bude gora, auto je na krovu bio do pola u vodi, a žena je bila bespomoćna i vezana. Srećom, baš taj trenutak tu je prolazio trekerski trojac Kordej-Barlović-Brcsko, koji se odmah primio posla krenuvši u izvlačenje nesretne žene iz ledene vode. Kako je žena još bila vezana pojasem, još se poklopila sretna okolnost, da se tu nekako našao i nož kojim su dečki uspjeli prerezati pojas, izvaditi ženu iz auta i nesumnjivo, spasiti joj život.

Ako je Treking liga ikad vrijedila postojanja, u ovih 10 godina, vrijedila je iz samo jednog jedinog razloga – da je spasila jedan ljudski život. Jer, da nije bilo naših trčanja po bregovima i nesebičnih i hrabrih ljudi koji se tu pojavljuju, danas ova žena nebi bila među nama.

Dražen Kordej, Branko Barlović i Tomislav Brcko možda neće biti na pobjedničkim postoljima pobjednika Treking liga (ili možda i budu, Barlović je 2011. bio prvi u planinarskoj kategoriji na Durmitor trekingu), ali, siguno zaslužuju nagradu Hrabro srce i Ponos Hrvatske. Koje, vjerojatno, neće dobiti, jer, kako čujemo iz prve ruke, žena se poslije jednostavno pokupila, nisu htjeli zvati policiju, za par minuta došao je šleper i izvukao auto iz potoka, život se nastavio kao da se ništa nije dogodilo, naši su junaci došli na cilj, pojeli svoj grah i pokupili se kućama.

Dražen Kordej, Branko Barlović i Tomislav Brcko – hvala vam!

Alba je nastupila sa 5 članova, a rezultati su sljedeći:

ULTRA M / 40 natjecatelja

11. Predrag Nikolić 6:01:00

PLANINARSKA Ž / 48 natjecateljica

36. Katarina Kukučka 5:43:50

PLANINARSKA M / 130 natjecatelja

116. Igor Drašković 5:43:00

JOGGING Ž / 80 natjecateljica

25. Irena Zrinski Antonac 1:38:31

JOGGING M / 53 natjecatelja

21. Sandi Antonac 1:38:40

Ukupni rezultati se mogu pronaći na www.treking-liga.com, a karavana treking lige seli na Pašman gdje će se 09. ožujka održati nadaleko poznati Škraping.