KI Challenge 2011 – rezultati

KIC2011

Spuštanjem riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela po alpinističkom užetu s krova zgrade Grada Rijeke u pratnji hrvatskih himalajki i osvajačica Mt. Everesta, sestara Darije i Iris Bostjančić, službeno je otvorena deveta pustolovna utrka KI CHALLENGE u organizaciji Društva za sportove u prirodi Ad natura.

Utrka je po prvi put bila noćna, a održala se od 10. do 11. rujna 2011. godine. Društvo za sportove u prirodi AD NATURA i ove je godine pripremilo izuzetno atraktivnu pustolovnu utrku koja povezuje različite sportove u prirodi kao što su brdski biciklizam, treking, orijentacija, kajak na moru, abseil (spuštanje po alp.užetu). Odmah po spuštanju riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela i sestara Bostjančić, krenula je i utrka koja se održala na području Rijeke, riječkog zaleđa s ciljem u Kraljevici. Dužina staze na kojoj se održala utrka iznosi 109,4 km, a predviđeno trajanje utrke između 14 -21h, s time da je predviđeni dolazak na cilj utrke u Kraljevici bio između 08.30-16.30h. Za uspjeh u ovako zahtjevnoj utrci potreban je timski rad, fizička sprema, planiranje opreme, hrane i odmora te orijentacija po svim terenima i vremenskim uvjetima. 

http://www.youtube.com/watch?v=J1L6GWuHcm4 http://www.youtube.com/watch?v=mFSSTnMMSUc http://www.youtube.com/watch?v=fR0GHSl6YKE

Nastupilo je 14 dvočlanih timova iz Hrvatske i Slovenije, od toga čak dva tima iz Albe. Na kraju samo je deset timova završilo utrku, a Alba je zauzela deveto i deseto mjesto.

Konačni poredak:

1. Lubas-Mauricio 15:38h

2. Pustolovec Rajd 17:29

3. Lima Salomon 19:12h

4. Perpetuum Optima 19:12

5. Perpetuum-Mate Parlov 20:29h

6. Šume Pjevaju 21:53

7. Lets Go Perpetuum 22:06

8. TNT-Tošina National Team 22:10

9. Alba Ninjaz 22: 55h (Davor Roce / Kristijan Štimac)

10. Alba Socks 22:57 (Dean Sošić / Aleš Hrvatin)

DNF

Chicilino: KT 18

JGL adventure team: KT 14

SDRJ & Ajkula: KT 14

Adrenalina Adventure Team KT 8

Staza utrke mijenja se svake godine, tako da svaki put objedinjuje nova područja i ukazuje na sve mogućnosti istih za razvoj pustolovnih sportova, a time i takve vrste turizma. Pored sportskog i turističkog karaktera, pustolovna utrka Kl CHALLENGE ima još jednu zadaću, a to je podizanje ekološke svijesti te očuvanje i zaštita prirodnih ljepota Primorsko-goranske županije. Utrka ujedno doprinosi popularnosti avanturističkog turizma te predstavlja idealan izazov za već izgrađene pustolove i pustolove-rekreativce te za one koji će to tek postati. 

Natjecatelji su na meniju imali trčanje s orijentacijom do Lučića, brdski biciklizam na području od slovenske granice do Malog Platka, spuštanje užetom na Kamenjaku, treking od Malog Platka do Zlobina, pa opet vožnja biciklom prema Tribnju, treking do Dramlja i veslanje kajakom do Kraljevice, koja je ove godine domaćin cilja s razlogom jer ove godine slavi 125 godina turizma.

Leave a Reply